Caută
Close this search box.

Grecia este şi ea invadată acum. Dar de meduze mov!

meduze mov

Meduzele mov au inundat mările grecești, provocând îngrijorare, atât în rândul autorităților elene, cât și al turiștilor.

Observatorul Elen pentru Biodiversitate atrage atenția asupra unei specii periculoase de meduză, care s-a răspândit în ultimii ani, în zonele costiere ale teritoriilor grecești și au ajuns la o adevărată erupție, în vara anului 2022.

Dimitris Vafeidis, profesor de biodiversitate marină și președinte al Departamentului de agricultură, ihtiologie și mediu acvatic al Universității din Thessalia, a enumerat pentru presa din Grecia cauzele care au dus la o erupție a populației de meduză mov, conform Ziare.com.

„Este un fenomen care a început în urmă cu o lună, ca urmare a creșterii brusce a temperaturii. Fenomenul a fost relativ neobișnuit în trecut, dar în ultimele decenii se înregistrează frecvent temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în luna mai.

Această situație, combinată cu pescuitul excesiv al peștilor prădători mari – ton, bonita, pește-spadă – are ca rezultat explozia populației de meduze”, explică profesorul elen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri