Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, s-a pronunţat împotriva desemnării Rusiei ca stat finanţator al terorismului, aşa cum ceruse omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite AFP.

”Nu avem nevoie de nici o calificare pentru a aplica sancţiuni” împotriva Rusiei, a răspuns Macron, la o întrebare privind solicitarea lui Zelenski, după summitul G7, din Germania, conform Ziare.com.

Președintele Franței a declarat că ”Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige” războiul de agresiune declanşat împotriva Ucrainei, prin urmare sancţiunile împotriva Moscovei ”se vor menţine atât timp cât este necesar, în următoarele săptămâni şi în următoarele luni”.

Macron a mai declarat la Elmau, unde a avut loc reuniunea la vârf a grupului ţărilor celor mai industrializate, că de la summitul NATO care urmează la Madrid trebuie transmis un mesaj ”de unitate şi forţă” privind securitatea Europei.

Preşedintele Franţei a apreciat că pentru a limita profiturile ”unor producători şi speculanţi” de pe urma invaziei ruse în Ucraina ar fi posibilă plafonarea preţurilor petrolului din Rusia, care ar putea fi realizată printr-o alianţă a cumpărătorilor, informează dpa. El a recunoscut însă că ar fi mai uşor de realizat o măsură similară privind gazele.

În legătură cu acest subiect, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că pentru un plan de limitare a preţului ţiţeiului mai este ”mult de lucru” şi că ar fi ”un proiect foarte ambiţios şi foarte solicitant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.