Caută
Close this search box.

Mesaje RO-ALERT la Buşteni şi Breaza după ce urşii au apărut pe străzi

urs

Autorităţile prahovene au emis, vineri seară, mesaje RO-ALERT pentru locuitorii din Breaza şi Buşteni, în urma apariţiei unor urşi pe străzi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, un urs a apărut pe Strada Salcâmilor din Breaza, o zonă frecventată de animalele sălbatice, iar la Buşteni, prezenţa unui urs a fost semnalată lângă magazinul Lidl.

În ambele cazuri au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, iar echipaje de jandarmi au fost direcţionate în zonă, precizează sursa citată.

De asemenea, la Buşteni merge către locul evenimentului şi o ambulanţă SMURD.

Un urs care manifesta un comportament agitat şi agresiv a fost împuşcat, vineri seară, în Comarnic, în urma unei decizii a autorităţilor.

Potrivit datelor comunicate Agerpres de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj a fost direcţionat să intervină în localitatea Comarnic unde a fost semnalată prezenţa unui urs în curtea unui imobil.

Persoana care a făcut sesizarea a relatat faptul că, în timp ce se afla în grădină, şi-a făcut apariţia un urs care ulterior a fost îndepărtat spre o zonă forestieră de către câţiva câini, a transmis IJJ.

Apelantul le-a spus autorităţilor faptul că animalul sălbatic era agitat şi agresiv.

La faţa locului, s-a constituit o echipă de intervenţie formată din viceprimarul localităţii, paznicul de vânătoare şi medicul veterinar, luându-se decizia ca exemplarul de urs să fie recoltat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri