Caută
Close this search box.

Papa Francisc cere ”negocieri adevărate” pentru o încetare a focului în Ucraina

papa francisc

Papa Francisc a cerut duminică să se desfăşoare „negocieri adevărate” care să permită ajungerea la „o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă” în Ucraina şi a invitat „responsabilii naţiunilor” să nu ducă „Umanitatea la distrugere”, transmite EFE.

Francisc a amintit că, „odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu”.

„Popoare care se înfruntă, care se ucid, oameni care în loc să se apropie sunt alungaţi din casele lor”, a spus papa Francisc, vorbind despre „furia distrugerii şi a morţii (…) care alimentează o escaladare tot mai periculoasă pentru toţi”.

„Reiau apelul meu către responsabilii naţiunilor: Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog”, a transmis suveranul pontif, repetând această ultimă frază, în aplauzele celor circa 25.000 de credincioşi strânşi în piaţa Sf. Petru.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a insistat „să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă, să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru vieţile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a oraşelor şi satelor peste tot”.

„Să ne rugăm, angajându-ne fără odihnă în favoarea păcii”, le-a spus el credincioşilor, la o zi după ce şi-a reiterat disponibilitatea de a călători în Ucraina, „la momentul oportun”.

Papa Francisc a mai anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei deplasări în această ţară, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Salariile militarilor vor creşte substanţial de la 1 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri