Preşedinţii Grupurilor Politice din Parlamentul European au adoptat o declaraţie comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova şi Ucrainei la Consiliul European care va avea loc în 23 – 24 iunie, anunţă europarlamentarul PNl Siegfried Mureşan.

”Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre şi viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”, se arată în declaraţia citată de News.ro.

”Parlamentul European este principalul susţinător al parcursului european al Ucrainei şi Republicii Moldova. Noi, Parlamentul European, am adoptat la 1 martie o rezoluţie în care îi oferim Ucrainei o perspectivă europeană.

Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluţie, negociată de mine, prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.

Este timpul ca şi celelalte instituţii europene să-şi arate mai clar susţinerea pentru parcursul european al Ucrainei şi Republicii Moldova prin acordarea statutului de stat candidat pentru cele două ţări”, spune europarlamentarul.

Parlamentul European a înţeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană ca Ucraina, mai afirmă Siegfried Mureşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.