Caută
Close this search box.

Primăria Moscovei a schimbat adresa la care e Ambasada SUA, în Piaţa Republicii Populare Doneţk, nr.1

Ambasada SUA

Piaţa în care se află sediul Ambasadei Statelor Unite la Moscova a fost denumită Piaţa Republicii Populare Doneţk, printr-o decizie a autorităţilor, care au dorit astfel să omagieze separatiştii pro-ruşi din Ucraina, o modalitate de a denunţa sprijinul american oferit Kievului, relatează AFP.

”Ambasada Statelor Unite în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunţat Primăria Moscovei într-un comunicat.

Misiunea diplomatică se află de acum înainte la numărul 1, Piaţa Republicii Populare Doneţk, numele unuia dintre cele două teritorii separatiste ale regiunii ucrainene Donbas, a cărei independenţă Rusia a recunoscut-o în februarie, chiar înainte de a lansa invazia asupra Ucrainei.

Numele a fost dat unei intersecţii care până în prezent nu avea nume, învecinată cu ambasada. Numele străzilor din jurul misiunii diplomatice nu se schimbă.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă în urma unui vot online organizat de autorităţile moscovite, la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului de presă al Primăriei.

Decizia Moscovei aminteşte de o măsură similară luată de Statele Unite. În 2018, o porţiune a străzii pe care se află Ambasada Rusiei la Washington a fost redenumită ”Boris Nemtsov Plaza”, un omagiu adus memoriei opozantului rus Boris Nemţov, ucis în 2015, chiar lângă zidurile Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri