Caută
Close this search box.

Război în Ucraina. Lupte de stradă la Severodonețk, Donbas, atacuri intense

Trupele ucrainene duc lupte de stradă aprige cu forțele ruse la Severodonețk, în timp ce alte orașe din regiunea de est Donbas se confruntă cu atacuri aeriene din ce în ce mai intense.

Părți din orașele ucrainene Rubijne și Severodonețk sunt semnificativ distruse, arată noile imagini din satelit făcute luni de Maxar Technologies.

Zeci de detectoare de radiații din jurul centralei nucleare de la Cernobîl au început să transmită date despre radiații pentru prima dată de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit TVR.

Iarna viitoare va fi foarte dificilă pentru ucraineni, a avertizat președintele Volodimir Zelenski. Aproape 600 de persoane sunt „deținute în camerele de tortură” din Herson, susțin autoritățile ucrainene.

Armata rusă a devastat cel puțin două spitale din orașele ucrainene Severodonețk și Rubijne, arată noi imagini din satelit făcute luni de Maxar Technologies.

Porțiuni semnificative din Severodonețk au fost distruse de luptele dintre forțele ucrainene și ruse. Ucrainenii și-au menținut pozițiile defensive în oraș, zădărnicind până acum încercările rușilor de a ocupa orașul.

Nici măcar spitalele și zonele înconjurătoare nu au fost scutite de loviturile militare. În centrul orașului Severodonețk, o serie de clădiri dintr-un complex spitalicesc cu o cruce roșie mare este pictată pe acoperiș au fost distruse.

În sudul Rubijine, un alt spital a fost distrus. Clădirile din jurul acestuia, inclusiv o companie farmaceutică, au fost de asemenea distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri