Caută
Close this search box.

Rusia atacă România pe frontul fiscal-bugetar

florin budescu

Una dintre metodele prin care Rusia se străduiește să rupă unitatea Occidentului este atacul asimetric intern, în statele-țintă, prin operațiuni sub steag fals, maskirovka și kompromat.

Unul dintre efectele participării PSD la guvernare este poziționarea acestei partide ruse în postura în care poate ataca stabilitatea bugetară a României.

O metodă este încercarea de a schimba Codul Fiscal, reintroducând impozitarea progresivă. O alta este inducerea de pomeni electorale felurite, care, fiind prociclice, au ca efect creşterea inflaţiei.

În fine, ultima invenţie este resuscitarea taxei de solidaritate, al cărei efect ar fi că marile companii care le-ar plăti îşi vor mări preţurile la produse şi servicii, ceea ce va înseamna un nou factor inflaţionist, prociclic.

Și chiar dacă nu o reușește, pe nici unul dintre aceste subpuncte toxice, presiunea publică permanentă făcută de PSD are efecte negative.

1. Partenerul principal de guvernare, PNL, este compromis…

… a) în fața propriului electorat, care găsește argumente factuale în sprijinul tezei conform căreia PNL nu trebuia să guverneze cu PSD.

… b) în fața electoratului PSD, care înțelege că PNL îi bagă mâna în buzunar, unde partidul preferat vrea să-i bage bani.

2. Sentimentul mediului de business, când vede cum PSD pregătește măsuri prociclice inflaționiste, este negativ și induce în piețe un factor de intrare negativ în plus, pe lângă cei existenți.

3. PSD își pregătește o agresivă și populistă campanie electorală pentru anul 2024, bazată pe aceleași pomeni electorale.

Dacă PSD va ajunge la putere în anul 2024, un berbece politic anti-NATO și anti-UE se va forma într-unul dintre statele de pe frontiera estică a noii falii geopolitice majore.

4. În fine, ocupați cu agenda publică toxică impusă de PSD, politicienii din România nu au timpul și nici disponibilitatea necesară pentru obligatoria consolidare fiscală.

Aceasta este principala miză pe care ar trebuie să ne concentrăm, iar despre asta în mediul public din România nu se vorbeşte deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri