Caută
Close this search box.

Rusia dă mesaje contradictorii despre statutul de candidate la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina

maria zaharova

Diplomaţia rusă a transmis mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate pentru aderarea la blocul comunitar.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus afirmă că aceasta ilustrează o strategie occidentală de izolare a Rusiei şi ea va avea ”consecinţe negative”, în timp ce ministrul de externe Serghei Lavrov a apreciat că o aderare a celor două ţări la UE nu prezintă ”nici un risc” pentru Rusia, potrivit declaraţiilor redate de agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Această decizie ”confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului CSI (Comunitatea Statelor Independente – ce reuneşte mai multe dintre fostele republici sovietice n.red) continuă activ pentru a izola Rusia”, a menţionat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

”Ei nu se gândesc la consecinţele negative ale unui asemenea pas”, a adăugat Zaharova. Potrivit acesteia, UE are ca obiectiv ”să stabilească cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav. (….) Bruxellesul apelează la metode de şantaj politic şi economic” şi exercită presiuni asupra statelor candidate să adopte ”sancţiuni ilegitime” împotriva Moscovei, mai remarcă purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri