NATO este îngrijorată de legăturile tot mai strânse ale Beijingului cu Moscova de când a început invazia rusă în Ucraina, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Nu vedem China ca pe un adversar”, a spus Jens Stoltenberg în marja summitului NATO de la Madrid, potrivit Reuters. El a amintit că în curând China va deveni cea mai mare economie a lumii şi NATO are nevoie să abordeze cu Beijingul chestiuni precum schimbările climatice.

„Dar suntem dezamăgiţi că China nu a condamnat invazia rusă în Ucraina, că China răspândeşte multe dintre narativele false despre NATO, despre Occident, şi, de asemenea, de faptul că Rusia şi China sunt acum mai apropiate ca niciodată”, a mai afirmat secretarul general al NATO, potrivit Agerpres.

Noul concept strategic al NATO, care va fi adoptat la acest summit, va menţiona în premieră China drept o preocupare, dar luni, înaintea începerii summitului, statele membre încă aveau opinii diferite despre termenii în care să fie descrisă această preocupare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.