Caută
Close this search box.

SUA examinează un răspuns umanitar pentru Afganistan în urma seismului devastator

Statele Unite, ”profund întristate” de moartea a cel puţin 1.000 de persoane într-un ”cutremur devastator” în Afganistan, au anunţat miercuri că examinează un răspuns umanitar, fără a exclude să discute direct cu talibanii la putere la Kabul şi al căror guvern nu a fost recunoscut de Washington, relatează AFP.

Preşedintele american Joe Biden ”monitorizează evoluţia situaţiei” şi examinează ”opţiunile de răspuns” american, a declarat principalul său consilier său diplomatic, Jake Sullivan, într-un comunicat.

Potrivit Agerpres, Statele Unite, care au părăsit Afganistanul vara trecută după 20 de ani de război, sunt ”mândre că sunt primul furnizor de ajutor umanitar” pentru ţară, a amintit el.

”Partenerii umanitari americani participă deja, trimiţând inclusiv echipe medicale pentru a ajuta populaţia afectată”, a declarat, la rândul său, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, potrivit unui alt comunicat. El a promis că Washingtonul va continua să ”mobilizeze comunitatea internaţională în răspunsul la nevoile umanitare” ale afganilor.

Cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite în urma unui puternic seism care s-a produs într-o zonă frontalieră izolată din sud-estul Afganistanului în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit autorităţilor locale, care se tem însă că bilanţul victimelor va continua să crească în orele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri