Caută
Close this search box.

Testare gratuită pentru depistarea cancerului colorectal pentru vârstnicii din parohiile bucureștene și ilfovene

focare de COVID-19

Spitalul Militar Central și Patriarhia Română au încheiat un protocol de prevenție și detectare precoce a cancerului colorectal, care se va face gratuit.

Cei care vor prezenta un risc crescut de a dezvolta cancer colorectal, potrivit evaluării făcute, vor fi luați în evidența specialiștilor Centrului regional de screening București-Ilfov, care funcționează în cadrul Spitalului Militar Central din Capitală (SUUMC), potrivit basilica.ro. Vor beneficia de colonoscopie, o analiză care poate confirma un eventual diagnostic.

Proiectul își propune realizarea unei evaluări corecte și transparente a stării actuale de sănătate a populației din regiunea București-Ilfov cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, în ceea ce privește leziunile colorectale precanceroase.

Proiectul se derulează până în decembrie 2023 și are ca obiectiv creșterea accesului la asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin programe de prevenție, screening, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru peste 50.000 de persoane din regiunea București-Ilfov, dintre care minim 53% aparțin grupurilor vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri