Caută
Close this search box.

Ucraina a distrus cu o rachetă Harpoon o navă rusă de apărare costieră

navă rusă

Fortele ucrainene au revendicat primul succes al rachetelor antinavă de tip Harpoon, donate de Occident.

Ţinta atacului din 17 iunie a fost cel mai probabil remorcherul naval rus Spasatel Vasili Bekh, care transporta arme si personal, pe Insula Serpilor, din nord-vestul Mării Negre, a precizat ministerul britanic al Apărării, in raportul zilnic de informatii, cu privire la razboiul din Ucraina.

Distrugerea navei ruse, într-o misiune de reaprovizionare, ”demonstrează dificultatea întâmpinată de Rusia, atunci când încearcă să-şi susţină forţele care ocupă Insula Şerpilor”, mai precizează raportul, citat de news.ro.

Acesta este cel mai recent episod, în care o navă rusă a fost distrusă sau avariată de forţele ucrainene, în timpul războiului, se mai subliniază în raport.

”Capacitatea ucraineană de apărare de coastă a neutralizat în mare măsură capacitatea Rusiei de a stabili controlul asupra mării şi de a proiecta forţele maritime în nord-vestul Mării Negre”, menţionează ministerul britanic al Apărării.

”Acest lucru a subminat viabilitatea designului operaţional iniţial al Rusiei, pentru invazie”, se precizează în raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri