Caută
Close this search box.

Un mare actor francez a murit la vârsta de 91 de ani

Un mare acotr francez, personalitate marcantă a cinematografiei şi teatrului, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 91 de ani, a anunţat soţia sa, Mariane Hoepfner Trintignant, într-un comunicat transmis agenţiei AFP.

Jean-Louis Trintignant, care a jucat în filme precum „Et Dieu… créa la femme” şi „Amour”, a murit „liniştit, de bătrâneţe, în această dimineaţă, la el acasă, în Gard, înconjurat de apropiaţi”, a precizat soţia sa, potrivit Agerpres.

Cu o voce inconfundabilă şi o prezenţă magnetică, nuanţată de melancolie, Jean-Louis Trintignant a avut o carieră ce s-a întins pe parcursul unei jumătăţi de secol, timp în care a interpretat aproximativ 160 de roluri în teatru şi cinematografie.

Trintignant a intrat în istoria cinematografiei cu „Un homme et une femme” de Claude Lelouch – Palme d’Or la Cannes în 1966 -, a câştigat premiul pentru interpretare la Cannes pentru „Z” de Costa Gravas în 1969 şi un César pentru cel mai bun actor datorită rolului din „Amour”, în regia lui Michael Haneke, în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri