Update Maestrul Victor Rebengiuc, cu aproape șapte decenii de activitate în teatru și film, spune că va urca în continuare pe scenă și că declarația sa inițială, când vorbea despre un „ultim rol”, a fost înțeleasă greșit. Într-o postare pe Facebook, marele actor român a explicat că în declarația sa inițială a vorbit despre „ultimul rol”, ceea ce nu înseamă că nu va mai urca pe scenă de acum încolo, ci că nu va mai accepta un rol nou.

Victor Rebengiuc a anunţat la Digi24 că se retrage din activitate, după rolul din spectacolul „Tatăl”, de Florian Zeller, pus în scenă la Teatrul „Bulandra”.

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a fost declaraţia marelui actor pentru postul de televiziune.

Avanpremiera „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide – din distribuţie fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Cu o carieră artistică impresionantă, care se întinde peste şase decenii şi jumătate, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru şi televiziune din România.

Printre numeroasele premii şi distincţii oferite legendarului actor de-a lungul carierei sale se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler (2017).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.