Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a precizat că nu se vor construi 25 de spitale, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ci că acele unităţi medicale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri, construcţii, amenajări.

Adriana Pistol a fost întrebată despre faptul că Ministerul Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că vor fi construite 25 de spitale prin PNRR şi cât durează până când va fi prezentată lista acestor unităţi medicale.

“În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură destul de laborioasă. Problema este că nu vor construi 25 de spitale.

În PNRR aceste 25 de spitale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri de construcţii, reamenajări, fie în totalitate, fie parţial în anumite secţii, deci nu se vor construi 25 de spitale”, a explicat secretarul de stat.

Întrebată câte dintre aceste spitale sunt noi, Adriana Pistol a răspuns:

“Nici unul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să-şi îmbunătăţească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate aferente componentei „Sănătate” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„În urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiţii ce presupun construcţia şi dotarea de spitale / unităţi spitaliceşti noi la nivel naţional, din lista de 49 de obiective înscrise”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.