Sportivul român David Popovici a câştigat încă o medalie de aur, la Campionatele Europene de înot pentru juniori, de la Otopeni, impunându-se în finala probei de la 50 m liber masculin, cu timpul de 22’16”/100.

Înotătorul, legitimat la CS Dinamo, intrat în finală cu primul timp, a ajuns la a patra sa medalie la CE 2022 de juniori, după cele două de aur, la ştafetă masculin 4×100 m liber şi 200 m liber, şi cea de argint, la ştafeta mixtă de 4×100 m liber.

Podiumul probei de 50 m liber a fost completat de Jere Hribar, din Croaţia, cu 22 sec 55/100, şi de Martin Kartavi, din Israel, cu 22 sec 57/100.

David Popovici declara înainte de Europenele de la Otopeni că proba de 50 m liber îi va ridica cele mai mari provocări, dar a acces în finală destul de uşor, cu cel mai bun timp, mai bun decât cel cu care câştiga aurul la Europenele 2021, de la Roma (22′ 22”/100).

„E un best time, simt că mai am ceva baterii. Nu sunt mare fan al probei de 50 m, dar lucrăm să devenim buni şi la proba asta. A fost o semifinală, nu cea mai mare provocare din lume, dar mâine o să fie sigur, pentru că am nişte adversari puternici şi de abia aştept să văd cum o să iasă”, a declarat Popovici la zona mixtă, după semifinale.

Cu trei medalii de aur cucerite şi un argint, David Popovici poate fi considerat figura de referinţă a competiţiei de la Otopeni.

„Mă bucur că sunt considerat un lider sau un reprezentant al acestor Europene şi fac tot posibilul să reprezint cum trebuie. Mă bucur că pot fi, cum m-au numit alţii, lider al unei generaţii, termen care mă flatează, care îmi place foarte mult şi îmi place să cred că o fac şi pentru ei, nu numai pentru mine, şi îi ajut să ajungă unde îşi doresc, aici unde sunt eu sau sper chiar mai sus”, a spus dublul campion mondial de seniori.

Delegaţia României a câştigat până acum șase medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: două de aur prin ştafeta masculină 4×100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, şi prin David Popovici în proba de 200 m liber şi două de argint prin ştafeta mixtă de 4×100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin, Vlad Ştefan Stancu aur în proba de 1.500 m liber și David Popovici, tot aur la proba de 50 m liber, informează Digi24.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.