Caută
Close this search box.

Cum să aveți grijă de un tobogan gonflabil

Puține lucruri sunt mai distractive pentru copii decât un tobogan gonflabil cu apă într-o zi fierbinte de vară. Există sărituri, stropiri, aspersoare și, adesea, o multitudine de accesorii.

Indiferent de tipul de tobogan de apă pe care îl aveți pentru curtea dvs. din spate, întreținerea corespunzătoare a acestuia este esențială. Dacă vă acordați timpul necesar pentru a avea grijă în mod corespunzător de toboganul dvs. de apă, vă veți asigura că acesta este sigur și continuă să fie în formă bună pentru o perioadă foarte lungă de timp.

În acest articol, vom vorbi despre cum să păstrați un tobogan gonflabil de apă în siguranță și copiii dvs. fericiți pentru verile care vor urma.

Umflarea corectă

Îngrijirea toboganului dumneavoastră gonflabil cu apă începe cu umflarea. Trebuie să alegeți un spațiu potrivit pentru a monta toboganul și să țineți cont de poziția sa de pornire. În funcție de dimensiunea sa, toboganul dvs. va avea nevoie de un spațiu amplu pentru a se umfla complet.

Asigurați-vă că nu există tufișuri de spini în jur sau obiecte pe jos care pot perfora toboganul. Desigur, dacă ați achiziționat un tobogan de înaltă calitate, v-ați putea aștepta să nu trebuiască să vă faceți prea multe griji cu privire la astfel de probleme, dar adevărul este că niciun tobogan gonflabil nu este impenetrabil.

Celălalt aspect esențial al umflării este oprirea pompei înainte ca toboganul să devină prea rigid. Dacă devine foarte rigid, există un risc mai mare de perforare și de deteriorare generală, în plus, aceasta face ca experiența să fie mai puțin confortabilă.

Eliberați un pic de aer

Acest pas este esențial pentru toboganele de apă care au mai multe camere de aer. Temperatura aerului va schimba în mod inevitabil și aerul intern. Poate că ați umflat toboganul dimineața, când aerul era încă rece.

După-amiaza, aerul din interior se va încălzi și el și va crește presiunea internă. Când vine vorba de menținerea unui tobogan ieftin gonflabil de apă în condiții de siguranță, a lăsa să iasă puțin aer după-amiaza este incredibil de important. Această practică va scădea șansele ca toboganul de apă să se spargă pe neașteptate sau să întindă materialul mai mult decât este necesar.

Nu aduceți mâncare sau obiecte ascuțite pe toboganul de apă

Una dintre primele reguli pentru toboganul de apă este să nu îl folosiți cu pantofi, ochelari sau orice tip de obiect ascuțit. Toate aceste obiecte pot provoca deteriorarea toboganului și, de asemenea, pot răni pe oricine îl folosește.

Respectarea acestei reguli este crucială dacă doriți să păstrați toboganul de apă funcțional și sigur pentru mai mult timp. Asigurați-vă că copiii nu aduc mâncare pe toboganul de apă contează și ei, deoarece mâncarea se poate bloca în locuri care sunt greu de curățat. Nu aveți nevoie să vă confruntați cu mucegai și mirosuri neplăcute pe lângă toate celelalte îngrijiri.

Scurgeți bine apa din toboganul cu apă

Când toată distracția cu toboganul gonflabil se termină, primul lucru de făcut este să scurgeți apa murdară de pe tobogan. Nu lăsați apa să stea prea mult timp pentru că va fi mai dificil să o curățați mai târziu.

Asigurați-vă că mutați camerele toboganului de apă, dacă este necesar, pentru a scoate toată apa în exces.

Odată ce ați drenat apa, folosiți furtunul de grădină pentru a clăti apa stătută. Dacă este posibil, limitați-vă la o presiune medie a apei, deoarece este suficient de puternică pentru a scăpa de toată murdăria, dar nu prea mare încât să deterioreze toboganul.

În cele din urmă, frecarea toboganului de apă cu niște detergent și apă curată este crucială pentru o întreținere adecvată. Folosiți din nou furtunul de grădină și apoi lăsați toboganul de apă să se usuce.

Uscați complet toboganul cu apă

S-ar putea să fiți tentat să grăbiți procesul de uscare pentru că doriți să mutați toboganul din curtea dumneavoastră. Acest lucru este de înțeles, dar plierea și depozitarea unui tobogan gonflabil de apă care nu a fost uscat complet poate fi destul de problematică.

Aceasta este o rețetă pentru pete nedorite de mucegai pe tobogan, precum și pentru mirosuri neplăcute data viitoare când veți începe să umflați toboganul. Și ar putea fi un potențial pericol pentru sănătate.

Așadar, pentru a evita să fiți nevoiți să spălați toboganul cu apă peste tot înainte de a-l folosi din nou, lăsați-l într-un loc uscat și lăsați-l să se usuce la aer. Dacă vă simțiți nerăbdător, o cârpă de bumbac uscată poate ajuta la accelerarea procesului.

Depozitați toboganul cu apă într-un loc sigur

După ce v-ați asigurat că toboganul cu apă este complet uscat, este timpul să îl depozitați într-un loc sigur. Dacă toboganul a fost livrat cu o pungă specială de depozitare, asigurați-vă că o puneți la loc în ea. În afară de asta, există două puncte semnificative de care trebuie să țineți cont.

Primul este să evitați să țineți toboganul afară, mai ales în lumina directă a soarelui. Iar celălalt este să păstrați toboganul cu apă într-un spațiu curat, unde nu există riscul apariției mucegaiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri