Caută
Close this search box.

Japonia îl plânge pe Shinzo Abe la o zi după uciderea sa, în timp ce poliția investighează circumstanţele asasinatului

Japonia îl plânge, sâmbătă, asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, în timp ce bărbatul care l-a împușcat mortal a declarat poliției că a plănuit inițial să atace un lider al unui grup religios despre care credea că i-a provocat mamei sale falimentul prin donații, scrie The Japan Times.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a recunoscut, de asemenea, că a avut intenția de a-l ucide pe Abe, crezând că a promovat grupul în Japonia, au declarat surse din cadrul anchetei. Suspectul vizitase în mod repetat locații în care Abe ținuse discursuri de campanie înaintea alegerilor de duminică pentru Camera Superioară.

Abe a murit vineri, la câteva ore după ce a fost împușcat din spate în timpul unui discurs de campanie în apropierea unei gări din prefectura Nara. Yamagami a fost arestat la locul faptei, unde ținea în mână o armă artizanală.

Yamagami a negat că a comis crima pentru că se opunea convingerilor politice ale lui Abe, potrivit poliției.

Citeşte şi: Asasinarea lui Shinzo Abe. Cadavrul fostului premier, transportat la Tokyo

Poliția a percheziționat vineri locuința sa, găsind obiecte despre care se crede că sunt explozibili și arme de casă, au declarat aceștia. Yamagami este suspectat că a confecționat singur arma care l-a ucis pe Abe în urmă cu câteva luni, au declarat surse din cadrul anchetei.

Japonezii se roagă lângă locul unde fostul premier Shinzo Abe a fost asasinat în orașul Nara, cu o zi înainte
Foto: KYODO

Uciderea a stârnit o dezbatere asupra faptului dacă măsurile de securitate la discursul de susținere a discursului au fost suficiente, în ciuda faptului că violența politică și crimele cu arme de foc sunt extrem de rare în Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri