Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis o va primi, azi, la Cotroceni, pe Maia Sandu. Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor întâlni cu preşedintele Moldovei

Preşedintele Klaus Iohannis o va primi, vineri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român, transmite Administraţia Prezidenţială.

Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi şefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În contextul întrevederii, Preşedintele României va reafirma sprijinul ferm al ţării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu, vor avea vineri o întrevedere, la Parlament, cu preşedintele Republicii Moldova, de la ora 14.15.

Întâlnirea face parte din programul vizitei oficiale pe care preşedintele Republicii Moldova o efectuează în România în perioada 28 – 30 iulie, a mai transmis Legislativul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri