Caută
Close this search box.

Ofcom, autoritatea de reglementare a presei britanice,  constată că RT a încălcat regulile de imparţialitate, în reportajele din Ucraina

ofcom

Autoritatea de reglementare a presei din Marea Britanie, Ofcom, a constatat că postul de televiziune rus RT nu a reuşit să păstreze imparţialitatea cuvenită în ceea ce priveşte reportajele despre conflictul din regiunea Donbas a Ucrainei, relatează Reuters.

”Ofcom consideră că aceste încălcări au fost grave şi repetate şi ne propunem să le luăm în considerare pentru impunerea unei sancţiuni obligatorii”, a precizat autoritatea de reglementare a presei, care a suspendat licenţa canalului rus RT, în luna martie, informează News.ro.

Ofcom a luat decizia de a anula licenţa RT de difuzare în Marea Britanie în luna martie, pe motiv că RT are legături cu Moscova. De asemenea, Ofcom a invocat că RT a primit finanţare de la statul rus.

Autoritatea de reglementare a presei britanice a lansat 29 de investigaţii asupra RT în urma plângerilor telespectatorilor în acest şi propria monitorizare a canalului. Încălcările au avut legătură cu relatarea conflictului din Ucraina, de la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

”Logica acestor decizii o oglindeşte pe cea care ghidează prezentarea lor la multe luni după revocarea licenţei RT de către Ofcom: este un proces intentat după sentinţă”, a precizat RT referitor la cea mai recentă decizie a Ofcom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri