Doi polițiști din județul Giurgiu, arestați preventiv pentru mită, erau porecliți de șoferi ”Bălţata din tufiș” sau cei de la ”secția mărunțișuri”. Ei au fost urmăriți și prinși de ofițerii Direcției Anticorupție după ce au pretins şi primit bani de cel puţin 50 de ori: chiar şi câte 1000 de lei, potrivit TVR Info.

Cei doi polițiști care au fost monitorizați timp de câteva luni de Direcția Generală Anticorupție sunt ajutoare de șef de post în două localități din județul Giurgiu. Împreună, de peste 50 de ori ar fi acceptat ”taxa ochilor închiși”.

Surse judiciare susțin că ar fi primit mită și de la șoferi particulari, și de la angajați ai firmelor de transport.

Un transportator explică: trebuie să plătești dacă vrei ca lucrurile să nu se complice, iar mafa să fie livrată la timp.

Reprezentanții sindicatului polițiștilor susțin că cele aproximativ 50 de cazuri de mită de care sunt acuzați cei doi agenți din Giurgiu sunt și o consecință a nivelului de trai scăzut al polițiștilor.

Miercuri, alți doi polițiști, de această dată din Argeș, au fost prinși de ofițerii DGA și sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.