Caută
Close this search box.

Regiunea Odesa, lovită de ruși, cu 7 rachete Kalibr

kalibr

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte şase rănite, într-un atac cu rachete ruseşti, asupra zonei centrale din Kramatorsk, centrul administrativ al zonei aflate sub controlul Kievului, din regiunea Doneţk (estul Ucrainei), pe care forţele ruse vor să o cucerească integral, transmit Reuters şi AFP.

În acelaşi timp, în noaptea de luni spre marţi, forţele ruse au lansat şapte rachete de croazieră Kalibr, asupra regiunii Odesa, provocând distrugeri într-o localitate rurală, informează Unian, via Agerpres.

Atacul cu rachete de la Kramatorsk a provocat explozii puternice şi un incendiu într-o clădire de locuinţe, a specificat Pavlo Kirilenko, guvernatorul administraţiei militare ucrainene din regiunea Doneţk.

„Ruşii au lovit o zonă din centrul oraşului. La ora actuală se ştie despre cel puţin un mort”, a indicat el pe contul său Telegram, fără a exclude o creştere a bilanţului victimelor. Un înalt responsabil al poliţiei locale a adăugat că alte şase persoane au fost rănite.

O rachetă a căzut la sfârşitul dimineţii într-o mică grădină înconjurată de clădiri rezidenţiale cu patru etaje, în centrul oraşului, constată jurnaliştii de la AFP.

Un bărbat grav rănit, cu capul sângerând, învelit într-un covor de către vecini, stătea întins la pământ, înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă. „El trecea pe acolo, pe stradă, şi a fost lovit”, relatează o femeie cuprinsă de panică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri