Caută
Close this search box.

Richard Moore, de la MI6, despre ce s-a întâmplat cu spionii ruşi din Europa, după începerea invaziei din Ucrainei

richard moore

Spionii ruşi din Europa au probleme existenţiale. Richard Moore, şeful serviciului de informații externe al Marii Britanii, MI6, crede că Rusia își pierde avântul, în invazia din Ucraina.

Moscova a scăzut până la jumătate, în capacitatea de a spiona în Europa, după expulzarea a peste 400 de ofițeri de informații ruși, din orașe de pe întregul continent, și arestarea mai multor spioni acoperiți, care se dădeau drept civili.

Richard Moore, șeful MI6, a declarat că, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, țările europene au expulzat „mai mult de 400 de ofițeri de informații ruși care operau sub acoperire diplomatică” în blocul de state europene, potrivit CNN.

„Și considerăm că, în Marea Britanie, probabil că asta le-a redus la jumătate capacitatea de a-și face afacerile de spionaj pentru Rusia în Europa”, a spus Moore, conform Ziare.com.

El a adăugat că o serie de spioni ruși, care operau sub acoperire adâncă și pozau în civili obișnuiți, a fost de asemenea expusă. Spionii ruşi au fost arestați în ultimele luni.

Moore a mai spus că Rusia ar putea fi pe cale să se epuizeze în Ucraina.

„Cred că evaluarea noastră este că rușilor le va fi din ce în ce mai greu să furnizeze forță de muncă, în următoarele câteva săptămâni”, a spus el. „Va trebui să se oprească într-un fel și asta le va oferi ucrainenilor oportunități de a riposta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri