Caută
Close this search box.

Rusia a ordonat închiderea conductei ce alimentează Petromidia cu petrol din Kazahstan

moscova

Un tribunal din Rusia a ordonat Caspian Pipeline Consortium (CPC), una dintre cele mai mari conducte din lume, care aduce petrol din Kazahstan, la Marea Neagră, să suspende activitatea timp de 30 de zile, scriu Reuters şi alarabiya.net.

Prin CPC, România importa petrol din Kazahstan, pentru rafinăria Petromidia, de la Năvodari. Aceasta este cea mai mare din România şi are o capacitate de rafinare de aproximativ 6 milioane de tone de ţiţei.

Rompetrol deţine a doua cea mai extinsă reţea de benzinării din România, după cea a Petrom, şi mai controlează staţii de carburanţi şi în Moldova, Bulgaria şi Georgia.

CPC a declarat că viceprim-ministrul rus Viktoria Abramchenko a ordonat autorităţilor de reglementare, inclusiv autorităţii de reglementare a siguranţei industriale Rostekhnadzor, să inspecteze instalaţiile părţii ruse a consorţiului, scrie alarabya.net, citat de Adevărul.

Acesta a spus că inspecţia a constatat unele nereguli documentar, privind planurile de abordare a scurgerilor de petrol. O scurgere de petrol a avut loc la terminal anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri