Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, despre impactul bugetar al noilor legi ale educaţiei, că este vorba de un impact bugetar de peste 5 miliarde de lei pentru legea învăţământului superior şi peste 31 de miliarde de lei pentru legea învăţământului preuniversitar.

Ministrul Educaţiei a afirmat că impactul bugetar este foarte mare al acestor legi ale educaţiei.

”Este vorba de un impact bugetar de peste 5 miliarde de lei pentru legea învăţământului superior şi peste 31 de miliarde de lei pentru legea învăţământului preuniversitar”, din care ”doar 25% reprezintă impactul creşterilor salariale, care vor fi de 43%.

Restul, sunt burse pentru elevi, a spus Cîmpeanu, afirmând că va fi o finanţare pentru elevii de învăţământ primar, de 700 de lei pe elev, şi pentru gimnazial, de 900 de lei pe elev, conform News.ro.

Finanţarea pentru liceele teoretice şi vocaţionale va fi de 1500 de lei pentru elev şi încurajarea învăţământului profesional, printr-o finanţare, pentru fondul de burse, de 3.00 de lei per elev, pentru liceele profesional.

În cazul studenţilor, Cîmpeanu a spus că există în noile legi ale educaţiei o creştere de 50%, de la 201 lei per student, şi lună, până la 300 de lei per student şi lună.

”Este vorba de o creştere serioasă a cuantumului pentru bursele studenţilor şi de includerea studenţilor din învăţământul de scurtă durată ca fiind eligibili, de asemenea, pentru burse”, a mai afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.