Caută
Close this search box.

SUA trimite un nou ajutor militar pentru Ucraina, printre care patru sisteme HIMARS

biden

SUA au anunţat vineri acordarea unui nou ajutor militar Ucrainei, între care lansatoare de rachete şi obuze cu precizie ridicată ce vor ameliora capacităţile ucrainene de a viza depozite de armament şi lanţul de aprovizionare al armatei ruse, relatează France Presse.

Acest ajutor, care se ridică la 400 de milioane de dolari, cuprinde patru sisteme de lansatoare de rachete multiple HIMARS şi muniţii, care au permis deja forţelor ucrainene să atace ţinte – ca depozite de muniţii – cu rachete trase din afara razei de acţiune a artileriei ruse, a precizat un înalt responsabil al Pentagonului, citat de Agerpres.

Cu astfel de sisteme HIMARS, „Ucraina a reuşit să lovească ţinte ruseşti mult în spatele liniei frontului şi să perturbe operaţiuni ale artileriei ruse”, a explicat acest înalt oficial american.

Astfel, armata ucraineană va dispune în total de 12 HIMARS.

Lotul de ajutor include de asemenea 1.000 de obuze de 155 mm pentru piese de artilerie furnizate de aliaţii occidentali ai Kievului.

Aceste obuze sunt „mai eficiente”, sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai importantă decât cele furnizate până acum, a precizat responsabilul de la Pentagon.

El nu a confirmat dacă aceste muniţii sunt obuze teleghidate Excalibur, care pot parcurge peste 40 km înainte de a-şi atinge ţinta cu precizie, de fabricaţie americană şi deja livrate de Canada Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri