Caută
Close this search box.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, internat la Sanador

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici se află internat la Spitalul Sanador, în Bucureşti.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici se află internat la Spitalul Sanador, în Bucureşti de o săptămână. Astăzi, a părăsit secţia de terapie intensivă şi se simte bine„, a declarat pentru MagnaNews.ro Gigel Lazăr, şeful FNA, unul dintre apropiaţii cunoscutului medic şi om de cultură.

În urma unei intervenţii chirurgicale minore, Constantin Bălăceanu-Stolnici, în vârstă de 99 de ani, a suferit câteva complicaţii.

În acest moment, starea sa este stabilă.

Citeşte şi: Acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici: “Fără cultură, omul va fi nefericit în viață”

Medic neurolog de profesie, Stolnici este pionier în domeniul neurociberneticii, profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie “Fr. I. Rainer” al Academiei Române, preşedintele de Onoare al Societăţii Academice de Antropologie, dar şi preşedinte al Centrului Internaţional Antidrog şi al Drepturilor Omului, format din 14 organizaţii europene.

Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut la 6 iulie 1923, la București, fiind descendent al vechii familii boiereşti a Bălăcenilor, care a aparținut nobilimii pământene, cu origini în secolul al XIII-lea, şi căreia, în secolul al XVII-lea, aula imperială vieneză – Leopold I – i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema. „Bălăcenii” au fost mari ctitori de biserici, ridicând nu mai puţin de 16 lăcaşuri de cult, au fost inteligenţi, unii au fost risipitori, dar au jucat un rol extrem de important în destinul Munteniei.

Conform cercetătorilor, cel mai cunoscut ascendent pe linie masculină al familiei Bălăceanu ar fi cneazul Balaci, decedat în anul 1283, conducător militar al voievodului muntean Litovoi, care ar fi murit într-o luptă avută cu ţarul Milutin al Bulgariei.

Constantin este fiul lui Grigore Bălăceanu-Stolnici (1876 – 1967), fost ataşat comercial, şi al Ştefaniei Riegler (1893 – 1980), şi fratele Elenei Bălăceanu-Stolnici (1924 – 2001).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri