Caută
Close this search box.

Daea ne asigură că indicele de calitate al grâului este superior

Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura confort industriei de morărit şi panificaţie, a anunţat marţi ministrul Agriculturii, Petre Daea, în şedinţa Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură.

De asemenea, ministrul Agriculturii a transmis că fermierii au început recoltatul culturii de floarea-soarelui, iar potrivit prognozelor producţiile vor face faţă cererii din piaţă.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, transmis Agerpres, şeful MADR a făcut referire şi la furajarea animalelor, ce este asigurată prin păşunat şi stabulaţie.

Astfel, pentru a veni în sprijinul fermierilor, MADR a acordat posibilitatea celor afectaţi de seceta pedologică să schimbe destinaţia culturilor în hrană pentru animale. Totodată, MADR a făcut demersuri pe lângă Comisia Europeană pentru reducerea perioadei de retenţie a efectivelor de la 100 de zile (ovine/caprine), respectiv de la 6 luni (bovine) la 90 zile de la termenul-limită de depunere a cererii unice de plată.

Pentru urgentarea lucrărilor de execuţie a infrastructurii de irigaţii, MADR lucrează împreună cu Ministerul Muncii la un memorandum pentru suplimentarea numărului de angajaţi din cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri