Celebrul imunolog Anthony Fauci, principalul consilier al preşedintelui american Joe Biden pe probleme legate de COVID-19 şi care a devenit totodată imaginea luptei împotriva pandemiei de coronavirus în Statele Unite, a anunţat luni că îşi va părăsi atribuţiile oficiale în luna decembrie a acestui an, informează AFP.

În vârstă de 81 de ani, Anthony Fauci a anunţat că va renunţa şi la postul său de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (NIAID), pe care îl ocupă de 38 de ani, precizând însă că pentru el nu este încă vorba despre „o ieşire la pensie”.

„Intenţionez să continui următoarea fază a carierei mele cu toată energia şi cu toată pasiunea care mi-a rămas pentru domeniul meu de activitate”, a declarat medicul american într-un comunicat.

Preşedintele Joe Biden i-a adresat imediat medicului Anthony Fauci „mulţumirile (sale) profunde” pentru activitatea desfăşurată. „Statele Unite sunt acum o ţară mai puternică, mai rezilientă şi cu o sănătate mai bună datorită lui”, a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat citat de Agerpres.

Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani, începând cu Ronald Reagan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.