Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată un susţinător al reorganizării administrative, întrebat fiind dacă PSD va continua proiectul reorganizării, în contextul în care date neoficiale arată o scădere considerabilă a numărului populaţiei în anumite zone.

Ciolacu afirmă că nu este o surpriză faptul că numărul românilor a scăzut faţă de recensământul anterior, dar subliniază că reorganizarea nu se poate face înainte de alegerile din 2024.

„Sunt unul dintre susţinătorii reorganizării administrative şi mai e cineva la masă, aici, un mare susţinător, Vasile Dîncu. Am avut zeci de discuţii pe această zonă şi rămân în continuare unul dintre cei care susţin o reorganizare. Dar nu e o surpriză că recensământul e mai scăzut, ne aşteptam cu toţii. Important e să îl facem şi haideţi să vedem forma finală”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.

Întrebat dacă o reorganizare administrativă se va putea face înaintea alegerilor din anul 2024, Ciolacu a răspuns că acest lucru este „foarte puţin probabil”.

„Foarte puţin probabil, fiindcă nu schimbi regulile în timpul jocului şi eu nu sunt adeptul la aşa ceva, dar obligaţia politicienilor, a unei guvernări serioase, este să vadă şi ce se întâmplă în timp real, dar şi ceva predictibil, pe o perioadă mai lungă de timp”, adaugă liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.