Locuitorii din comuna Ștefan cel Mare, din Vaslui, în frunte cu primarul PSD, Mihai Moraru, s-au săturat de războiul din Ucraina.

Toată vara, avioanele de luptă staționate pe teritoriul României au făcut manevre, deasupra comunei lor.

Ţăranii consideră că cineva anume face acest lucru în bătaie de joc, iar prin vocea primarului și-au arătat nemulțumirea.

Totul s-a escaladat acum câteva zile, când avioanele au început din nou să facă manevre deasupra comunei.

La un moment dat, unii au dat vina pe manevrele piloților, cu avioanele lor de luptă, spunând că au risipit cei câțiva norișori de ploaie care se aciuaseră deasupra comunei.

La Ștefan cel Mare nu a mai plouat de trei luni și țăranii sunt disperați. Acum, dau vina pe manevrele aeriene făcute de piloții avioanelor NATO.

„Domnule, coboară atât de jos, de zici că dau stâlpii de inaltă tensiune jos. Apoi urcă în piruietă, până sus. Și vacile pe câmp se sperie, câinii latră întruna”, a spus un cioban din sat.

Și primarul este revoltat. Acesta va trimite o adresă Ministerului Apărării, la Secretariatul General, o adresă, prin care va cere ca avioanele să nu mai survoleze comuna lor.

Primarul Mihai Moraru (PSD) este revoltat, conform publicaţiei locale Vremea Nouă:

“Ne-am săturat să tot fim chinuiți de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune.

Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi așa, nu ar face acrobații în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curți non-stop.

Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat.

Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu! I-aș întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți și de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figurație!

Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu așa zisele lor antrenamente. Poate să le facă și în altă parte. Noi, la Ștefan cel Mare, ne-am săturat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.