Caută
Close this search box.

Nu există bani guvernamentali pentru plafonarea facturilor la Energie

plafonarea facturilor

După o ședință a coaliției, pe tema facturilor la Energie, fără vreo concluzie, o nouă ședință este programată astăzi, la Guvern.

Se caută soluții pentru prețurile mari de pe piața Energiei. Curentul electric se vinde acum și cu 500 de euro/MWh.

Potrivit unor surse, guvernații vor să modifice modul în care este sprijinită populația.

La Palatul Victoria, reprezentanții din mai multe ministere se aşează la aceași masă, pentru a găsi noi soluți în criza facturilor la Energie.

Guvernul ar trebui să plătească până la 4% din PIB pentru compensările la furnizori. Este vorba despre diferența dintre prețul real și prețul plafonat prin ordonanța de urgență, susține Asociația Energia Inteligentă, citată de Europa FM.

Sunt prea mulți bani, spunea recent liderul PSD Marcel Ciolacu. Adică, întâi au decis ce compensări fac, fără să calculeze dacă au sau nu au bani, iar acum descoperă că nu au bani şi nu prea au pe unde să scoată cămaşa.

Potrivit unor surse citate de G4Media, autoritățile caută o nouă soluție pentru sprijinirea consumatorilor, iar comitetul interministerial va decide forma finală a unei ordonanțe de guvern.

Prețurile pentru consumatori nu se vor schimba, suțin același sursele.

Pe piața de energie, prețurile urcă în continuare și doboară noi recorduri. Mihai Nicuț, redactor șef economica.net:

„În România avem azi cel mai mare preț din istorie, sunt 2.700 de lei MWh dar prețuri de peste 550 euro sunt în toată Europa. Aceleași motive, dincolo de cât este emoție și cât este irațional, producția mică de energie electrică, mai ales prin prisma faptului că nu se mai arde sau se încearcă să nu se mai ardă gaz, în centralele electrice sunt probleme de apă, nu se produce în hidrocentrale și așa mai departe, dincolo de anomaliile care port apărea în piață.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri