Caută
Close this search box.

Pompierii români pleacă la incendiile din Franţa cu o aeronavă C-17

O aeronavă militară de transport strategic Boeing C-17 din dotarea Bazei de la Papa, Ungaria, a ajuns, joi după-amiază, la Baza Aeriană 90, Otopeni.

În avion sunt îmbarcaţi pompierii, dar şi tehnica de intervenţie care va fi utilizată în sprijinul autorităţilor din Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul a decis, joi, acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă Franţei pentru stingerea incendiilor, urmând să fie trimis un modul terestru de intervenţie. S-au mobilizat şapte ofiţeri şi 70 de subofiţeri pompieri din cadrul IGSU din mai multe judeţe şi 17 mijloace de intervenţie.

În urma consultării cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ajutorul se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul francez, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri