Caută
Close this search box.

Premierul Nicolae Ciucă la manifestările comemorative de la Mărăşeşti: România este parte a civilizaţiei occidentale

nicolae ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, prezent sâmbătă la manifestările comemorative de la Mausoleul de la Mărăşeşti, a afirmat că România a ales drumul său, este parte a civilizaţiei occidentale şi nu va părăsi acest drum, având obligaţia „să reziste împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste”.

România a ales drumul său, este parte a civilizaţiei occidentale, este un stat democratic care a făcut eforturi uriaşe să ajungă un partener de încredere în rândul societăţii occidentale. Nu vom părăsi acest drum, pentru că este drumul nostru istoric. În astfel de momente, avem nevoie să exprimăm cu tărie valorile în care credem şi pe care le împărtăşim, alături de ţările partenere. Cu aceeaşi perseverenţă a înaintaşilor noştri, avem obligaţia să rezistăm astăzi pentru a proteja şi a îmbogăţi valorile democratice împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste. Ele urmăresc să genereze ură şi violenţă în cadrul societăţilor libere, au ca scop se divizeze şi să anuleze capacitatea noastră de mobilizare în faţa provocărilor„, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a subliniat că trebuie cinstit şi protejat ce s-a câştigat prin jertfă şi anume libertatea de a decide soarta.

În urmă cu un secol, România s-a salvat şi s-a întărit în urma jertfei supreme a soldaţilor români, care ne-au lăsat pildă iubirea de ţară, ne-au lăsat moştenire lecţia speranţei, a încrederii şi a îndârjirii de a rezista şi de a triumfa în faţa unui destin dificil. O parte din acea determinare care a făcut posibilă existenţa României ca stat unitar trebuie să o regăsim astăzi în fiecare dintre noi, indiferent dacă trăim în ţară sau în străinătate, indiferent de credinţele noastre personale şi indiferent de diferenţele de opinie dintre noi. Este datoria noastră să cinstim şi să protejăm ceea ce se câştigat prin jertfă: libertatea de a decide soarta. Acum, în numele eroilor noştri, trebuie să protejăm această libertate cu perseverenţă şi îndârjire pentru a onora trecutul şi pentru a asigura viitorul. Dumnezeu să îi odihnească pe cei căzuţi şi să îi ocrotească pe români. Cinste şi onoare memoriei lor„, a declarat premierul.

Şeful Executivului a fost prezent, sâmbătă, la Mausoleul de la Mărăşeşti, la manifestările prilejuite de comemorarea a 105 ani de la luptele din Primul Război Mondial, în vara anului 1917.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri