Caută
Close this search box.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, este infectată cu Covid-19

jill biden

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost testată pozitiv, pentru COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate de biroul acesteia.

Jill Biden a fost testată negativ luni, în timpul testelor de rutină și apoi a dezvoltat „simptome asemănătoare răcelii” luni seară, potrivit directorului ei de comunicații, Elizabeth Alexander.

„A fost din nou negativă la un test rapid de antigen, dar un test PCR a fost pozitiv”, a spus Alexander, într-un comunicat citat de ABC News.

I s-a prescris tratamentul antiviral Paxlovid, pe care l-a luat și președintele Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv, luna trecută.

Președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19, pentru prima dată, pe 21 iulie, prezentând simptome, inclusiv tuse și durere în gât. El a stat izolat și a finalizat un tratament de cinci zile de Paxlovid, înainte de a fi negativ.

Apoi, a suferit o infecție de revvenire a bolii, fiind testat din nou pozitiv. Pe 6 august, medicul președintelui a spus că Biden a avut iar un test negativ și a fost clar că va ieşi din izolare.

Jill Biden, dublu vaccinată și de două ori stimulată, are simptome ușoare, a spus Alexander.

Președintele Biden, care a fost în vacanță cu soția și cu familia sa, în Insula Kiawah, Carolina de Sud, este considerat un contact apropiat și va rămâne izolat, în următoarele 10 zile, fără a avea un contact strâns cu ceilalți angajaţi ai Casei Albe.

Președintele a fost testat negativ pentru COVID-19 marți dimineață. Testele sale vor fi urmărite intens, în lumina testării pozitive a primei doamne.

Jill Biden se va izola cel puțin cinci zile. Ea va rămâne „la o reședință privată din Carolina de Sud și se va întoarce acasă, până când va face alte două teste COVID consecutive negative”, a spus Alexander.

Persoanele ei apropiate au fost anunțate, a adăugat Alexander.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri