Liderul PNL Sector 1, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, susţine că edilul Clotilde Armand, este „crizatoarea perfectă”.

Termenul „crizator”, care nu există în nici unul dintre dicţionarele limbii române literare, a mai fost folosit în alt context, de preşedintele Klaus Iohannis, dar se referă tot la USR.

„Crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme, au făcut crize”, spunea în octombrie anul trecut, de la Bruxelles, Iohannis, despre USR, probabil pentru a justifica alianţa dintre PSD şi PNL, necesară pentru ca România să aibă o majoritate de guvernare stabilă.

Liberalul Sebastian Burduja mai precizează, după anunţul că va depune plângere penală împotriva lui Clotilde Armand, că inducerea în eroare a organelor judiciare este pedepsită prin Codul penal .

„Primarul sectorului 1 este crizatoarea perfectă. Scandal permanent, acuzaţii mincinoase, jigniri şi atacuri penibile. Toate acestea nu pot ascunde incompetenţa evidentă şi ilegalităţile grave din primăria sectorului 1, constatate inclusiv de Curtea de Conturi a României. Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preş realitatea tragică a sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. Victimele sunt cetăţenii sectorului 1, care s-au săturat până peste cap de circul permanent. Să vorbeşti de plângeri penale pentru că cineva nu îţi girează ilegalităţile şi proiectele faraonice înseamnă să nu ai simţul ridicolului”, precizează un comunicat de presă al organizaţie liberale Sector 1.

Sebastian Burduja îşi cere scuze alegătorilor că a acceptat în campania din 2020 să o susţină pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

„Ne cerem încă o dată scuze cetăţenilor sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susţinerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcţii publice. Suntem la fel de dezamăgiţi precum sunt şi ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, aşa cum le vedem în sectoarele 2 şi 6, de exemplu. Garanţia noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar aceşti ani irosiţi în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru sectorul 1”, mai indică sursa citată.

Liberalul îi reaminteşte primarului Sectorului 1 că există o prevedere în Codul penal referitoare la inducerea în eroare a organelor judiciare.

„În final, îi reamintesc doamnei primar că există în Codul Penal o prevedere simplă şi clară, pe întelesul ei: «Art. 268 Inducerea în eroare a organelor judiciare. (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.» Astfel, vom face ceea ce am făcut de fiecare dată: vom apăra interesul cetăţenilor şi vom fi de partea legii, care nu ţine cont de cine urlă mai tare”, conchide Burduja, potrivit sursei menţionate.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat, luni, într-un comunicat oficial, că Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi şeful PNL Sector 1 şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1, astfel că urmează să depună plângere penală în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.