Caută
Close this search box.

Serghei Lavrov: Rusia este pregătită să facă un schimb de deţinuţi cu SUA

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat vineri că Moscova este pregătită să discute pe canalele diplomatice existente despre un schimb de deţinuţi cu Washingtonul, transmite Reuters.

”Suntem gata să discutăm despre acest subiect, dar în cadrul canalului care a fost convenit de către preşedinţii Putin şi Biden”, a spus Lavrov, citat de Agerpres.

Un tribunal din Rusia a condamnat-o joi pe baschetbalista americană Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri, verdict catalogat drept „inacceptabil” de preşedintele american Joe Biden.

Tribunalul din Himki, din apropiere de Moscova, a găsit-o pe baschetbalistă vinovată de posesie şi trafic de droguri şi a condamnat-o la „nouă ani de detenţie într-o colonie penitenciară”, a declarat judecătoarea Ana Sotnikova.

De asemenea, Griner primit o amendă de 1 milion de ruble (16.000 de dolari). Avocaţii săi au anunţat că sportiva va face apel la decizie.

Preşedintele SUA Joe Biden a denunţat vehement condamnarea baschetbalistei americane. „Este inacceptabil şi cer Rusiei să o elibereze imediat pentru a-şi putea reîntâlni soţia, apropiaţii şi coechipierii”, a îndemnat el într-un comunicat postat imediat după anunţarea verdictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri