Marea campioană și fostul nr.1 mondial, Simona Halep (30 de ani, 15 WTA până luni) a învins-o în 3 seturi pe mai tânăra Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 24 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-3, și a câștigat într-o manieră ireproșabilă turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto.

La festivitatea de premiere, românca a recunoscut că este obosită, dar a ținut să le mulțumească suporterilor prezenți și să o felicite pe adversară.

Simona Halep, prima reacție după triumful de la Toronto

De asemenea, Simona Halep a avut un mesaj special pentru antrenorul Patrick Mouratoglou, căruia i-a mulțumit pentru încrederea pe care i-a oferit-o.

Este greu, am foarte multe lucruri de spus, dar sunt foarte obosită. Felicitări, Beatriz, a fost o bătălie adevărată, îți urez mult succes pentru US Open.

E un loc special pentru mine, chiar am vrut să câștig în fața voastră, văd multe steaguri românești, canadiene, braziliene. Patrick, mulțumesc că ai crezut în mine și mi-ai fost alături, sper că te-am făcut mândru.

Poate nu am jucat bine, dar am luptat. Acum câteva luni, nu mă gândeam că aș putea câștiga un astfel de trofeu. De asemenea, mulțumesc Arnaud (n.r. Arnaud Restifo), mulțumesc Candice (n.r. Candice Gohier)”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep revine fulminant în Top 10 mondial

Odată cu triumful de la Toronto, Simona Halep își îndeplinește obiectivul anunțat pentru acest an, revenirea în Top 10.

Concret, de luni, Simona Halep va fi a șasea jucătoare a lumii. Clasarea putea fi chiar mai bună, însă la Wimbledon, unde Simona Halep nu avea puncte de apărat și a ajuns în semifinale, unde a cedat la Elena Rybakina, care a reușit să câștige ulterior titlul, nu s-au acordat puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.