Caută
Close this search box.

SUA susţine că Rusia vrea să organizeze mai multe referendumuri în Ucraina

Moscova a început să facă planuri concrete pentru a organiza referendumuri în mai multe oraşe din părţi ocupate în estul Ucrainei, într-o tentativă de a le atrage mai aproape de Rusia, au declarat oficiali de rang înalt de la Washington, citaţi de DPA.

Un oficial senior din Consiliul pentru securitate naţională a spus că Rusia intenţionează să organizeze astfel de referendumuri la Herson, Zaporojie, regiunile separatiste Luhansk şi Doneţk şi părţi din Harkov.

„Conducerea rusească a dat instrucţiuni oficialilor să înceapă să organizeze aceste referendumuri”, a spus acesta, citat de Agerpres.

„Pe măsură ce Rusia se pregăteşte pentru referendumuri, avem informaţii că oficialii au declanşat verificări ale candidaţilor la rolul de administratori ai acestor teritorii. Şi că aceste mişcări ar putea avea loc chiar în următoarele săptămâni”, a adăugat oficialul citat.

El a mai afirmat că Washingtonul a presupus că Rusia va manipula rezultatele acestor referendumuri pentru a pretinde în mod fals că ucrainenii vor să se unească cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri