Mihai Tudose revine. Tema remanierii guvernamentale a revenit pe agenda publică, după ce numele lui Vasile Dîncu a apărut în presă ca remaniabil.

Liderii Coaliției urmează să lanseze oficial tema după ședința de Guvern de azi.

Potrivit surselor HotNews.ro, PSD și PNL își fac propriile calcule politice și estimează că remanierea miniștrilor „se va face undeva în toamnă, septembrie-octombrie, în funcție de evoluția evenimentelor sociale și modul în care populația își va manifesta nemulțumirile pe evoluția prețurilor”.

Numele ministrului Apărării, Vasile Dîncu, se află pe lista scurtă a remaniabililor. Potrivit surselor din Coaliție, activitatea lui Vasile Dîncu în calitate de ministru al Apărării „nu ar fi satisfăcătoare pentru președintele Klaus Iohannis”.

Pe lângă faptul că acestuia i se reproșează „slaba activitate de la minister și lipsa de implicare”, social democrații sunt nemulțumiti de faptul că acesta „nu a comunicat deloc cu partidul”.

„Vasile Dîncu a fost propus ministru de Radu Moldovan de la Bistrița, iar Marcel Ciolacu l-a acceptat cu noduri așa că o viitoare remaniere a acestuia este iminentă. Ciolacu va lăsa partidul să tranșeze această chestiune”, susțin surse din interiorul PSD pentru HotNews.ro.

De asemenea, în partid se vorbește despre o eventuală preluare a Ministerului Apărării de către europarlamentarul Mihai Tudose. Acesta și-a dorit portofoliul Apărării și în decembrie 2021, când s-a format Coaliția PSD-PNL-UDMR, dar nu a fost susținut de liderii locali.

Potrivit surselor citate, acesta își face lobby puternic, iar Marcel Ciolacu și-ar fi dat acordul cu condiția ca acesta „să-i convingă și pe liderii locali să-l susțină”.

Tot la PSD, pe lista posibililor miniștri remaniați s-ar regăsi si Florin Marian Spătaru, ministrul Economiei. Acestuia i s-ar reproșa „slaba activitate și lipsa vizibilității mediatice”.

De asemenea, PSD dorește, la nivel public cel puțin, plecarea lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei. Social-democrații sunt nemulțumiți de activitatea acestuia și nu au ratat ocazia de a declara și public acest lucru. De-a lungul anului, PSD l-a atacat constat pe ministrul Energiei reproșându-i slaba gestionare a problemei privind prețurile la energie.

Neoficial, social-democraților le convine ca Virgil Popescu să rămână pe funcție pentru a arăta cu degetul responsabilul pentru criza facturilor mari care va urma în lunile de toamnă-iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.