Caută
Close this search box.

Untold a adus Clujului peste 60 de milioane de euro

untold

Organizatorii Untold anunţă că peste 60 de milioane de euro rămân în Cluj-Napoca după festivalul muzical, menţionând că vor fi făcute investiţii de aproape un milion de lei în Cluj Arena şi Parcul Central.

Potrivit organizatorilor Untold, peste 360.000 de participanţi au trăit magia festivalului în cele patru zile şi patru nopţi şi mulţi dintre ei au stat mai multe zile în oraş, fie înainte de eveniment, fie după.

„Organizatorii estimează că, din totalul participanţilor, 25% sunt din judeţul Cluj, 15% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. Şi anul acesta, au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel şi SUA până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia. La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate şi de către partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei 270.000 participanţi veniti din afara judetului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puţin 225 euro. Aceşti bani au mers către cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş. Astfel, la un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 60 milioane euro”, au transmis organizatorii.

Ei au precizat că banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul Untold se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente şi case care şi-au pus la închiriat proprietăţile.

„Festivalul a adus şi un capital de imagine uriaş pentru Cluj-Napoca, Transilvania şi întreaga Românie. Artiştii şi echipele lor, oamenii din producţie, jurnaliştii internaţionali, precum şi fanii străini vorbesc acum în toată lumea despre Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri de pe planetă. În 2022, Untold a fost situat pe locul 5 în topul mondial al festivalurilor, potrivit companiei Viberate”, a mai precizat sursa citată.

Organizatorii au anunţat investiţii de aproape un milion de lei în Cluj Arena si Parcul Central.

„Atenţia organizatorilor Untold asupra comunităţii, dar şi a investiţiilor în oraş continuă şi după festival. Ca în fiecare an, organizatorii, alături de peisagişti şi specialişti în întreţinere şi amenajări spaţii, au pus rapid în practică un plan de acţiuni, menit să pună în valoare zona din centrul oraşului unde îşi desfăşoară activitatea festivalul. Astfel, organizatorii fac o investiţie de 1.000.000 de lei în amenajarea spaţiilor folosite în timpul festivalului”, au mai anunţat aceştia.

Astfel, pe Cluj Arena, gazonul care a fost afectat de cele patru zile de festival, cât şi gazonul care era afectat în urma exploatării uzuale de peste an a stadionului va fi înlocuit de către organizatorii Untold. Restul suprafeţei de gazon va fi fertilizată şi supraînsămânţată, iar în total, investiţiile pe stadion se ridică la peste 300.000 de lei. Pe lângă lucrările la gazon care au început încă de luni dimineaţă, odată cu eliberarea suprafeţei de joc, organizatorii vor evalua, alături de managementul Cluj Arena, şi eventualele deteriorări survenite în afara terenului de joc, urmând ca toate cheltuielile rezultate să fie acoperite integral de către Untold, la fel ca şi în anii precedenţi, conform News.ro.

În Parcul Central, aceste lucrări constau în schimbarea unor porţiuni de gazon, supraînsămânţare, recondiţionare alei, podeţe, rigole, bănci, toaletare vegetaţie şi până la amenajări peisagistice. Pentru a reda clujenilor parcul în cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care se ocupă deja de lucrări. Totalul lucrărilor ce se vor realiza în Parcul Central se ridică la peste 700.000 de lei şi urmează a fi finalizate până la sfârşitul lunii august.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Untold a avut loc între 4 şi 7 august. Peste 200 de artişti, naţionali şi internaţionali, printre care Above & Beyond, Anne-Marie, Alok, Claptone, David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, J Balvin, Hardwell, Kygo, Lost Frequencies, Major Lazer Soundsystem, Morten, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki şi Tujamo, au făcut show-uri magice la Untold 2022.

Bugetul festivalului s-a ridicat la 17 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri