Caută
Close this search box.

Aleksandr Tihonov, şeful operaţiunilor speciale din FSB, pensionat de Putin

Alekandr Tihonov

Șeful Centrului special al FSB, generalul colonel Alekandr Tihonov, s-a retras din activitate după ce a împlinit vârsta de pensionare. El conduce centrul din anul 1998.

„La începutul lunii septembrie, s-a aflat că șeful permanent al SN, Alekandr Tihonov, a demisionat oficial din cauza atingerii limitei de vârstă pentru serviciul militar. Se pare că Vladimir Putin era extrem de nemulţumit de activitatea serviciului special al FSB în contextul războiului din Ucraina”, scrie rtv.net.

Alekandr Tihonov a ocupat acest post din anul 1998. În ianuarie 2003, președintele rus Vladimir Putin i-a acordat titlul de Erou al Federației Ruse, pentru curajul său în îndeplinirea unei sarcini speciale.

Alekandr Tihonov a primit de asemenea mai multe decoraţii, pentru serviciile aduse patriei.

Acest departament special al FSB, sub conducerea lui Tihonov, a desfășurat diverse operațiuni pentru combaterea terorismului, precum distrugerea militanților antiruşi din Cecenia și nu numai, inclusiv în Siria.

Pe măsură ce contraofensiva forţelor ucrainene continuă, Rusia a schimbat comanda Districtului Militar de Vest, spune direcţia de informaţii a ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit informaţiilor, generalul-locotenent rus Roman Berdnikov, care comandase intervenţia rusă în Siria şi a fost numit comandant al Districtului Militar de Vest, pe 26 august, a fost şi el demis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri