Românca Ana Bogdan s-a calificat vineri în semifinalele turneului feminin de tenis de la Portoroz (Slovenia), competiţie de categoria WTA 250, dotată cu premii în valoare totală de 203.024 de euro, după ce a trecut în sferturi, în trei seturi, 6-1, 1-6, 7-5, de brazilianca Beatriz Haddad Maia (18 WTA), a doua favorită a turneului.

Ana Bogdan (29 ani, locul 69 WTA) s-a impus după un meci de două ore şi 39 de minute, ea reuşind pe parcursul partidei doi aşi şi comiţând patru duble greşeli, în timp ce adversara sa a avut patru aşi, dar a comis cinci duble greşeli. Românca a fost net superioară a serviciu, cu procentaje de peste 60% la ambele servicii.

Ana Bogdan şi Beatriz Hadad Maia se mai înfruntaseră anul acesta în semifinalele turneului WTA 125 de la Paris, în luna mai, victoria revenind atunci braziliencei, în trei seturi: 5-7, 6-3, 6-1. Scorul meciurilor directe este acum 2-2.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 8.870 de euro şi 110 puncte WTA, conform Agerpres.

În semifinale, Bogdan va juca împotriva Elenei Rîbakina (Kazahstan, 25 WTA, favorită nr. 3), care s-a calificat în penultimul act fără să joace, în condiţiile în care adversara sa, Lesia Ţurenko (Ucraina, 92 WTA), nu s-a prezentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.