Caută
Close this search box.

Aurescu subliniază ”caracterul complet inacceptabil” al deciziei Rusiei de a organiza referendumuri

aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a participat, la New York, la reuniunea de nivel înalt a Consiliului de Securitate al ONU, dedicată temei menţinerii păcii şi securităţii în Ucraina, prilej cu care a subliniat „caracterul complet inacceptabil” al deciziei Rusiei de a susţine organizarea aşa-ziselor referendumuri din regiunile ocupate, potrivit MAE.

Aurescu a luat parte la reuniune, în contextul participării la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

Cu această, ministrul român a reiterat condamnarea războiului de agresiune, neprovocat şi nejustificat, declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, subliniind caracterul complet inacceptabil al recentei escaladări din partea Rusiei prin decizia de a susţine organizarea de aşa-zise referendumuri pentru anexarea unor teritorii ocupate de trupele ruse şi prin proferarea de ameninţări cu folosirea armei nucleare, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Bogdan Aurescu a punctat, în mesajul său, că România a sprijinit Ucraina din prima zi a acestei agresiuni, arătând că este inadmisibil ca acţiunile unui stat membru permanent al Consiliului de Securitate, respectiv Rusia, să pună în pericol ordinea internaţională bazată pe reguli.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat faptul că atrocităţile comise de trupele ruse au şocat comunitatea internaţională, precizând că aceste acte nu pot rămâne fără răspuns în plan internaţional, fiind necesară tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Ministrul român a reafirmat angajamentul de lungă durată al României de a promova respectarea dreptului internaţional, ca pilon fundamental al politicii sale externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri