Caută
Close this search box.

Avocatul Blue Air, despre cei doi investitori care ar putea intra în acționariatul companiei: „Nu sunt din Europa”

blue air

Bogdan Năstase, avocatul companiei Blue Air, a explicat în ce stadiu sunt negocierile care au loc între acționarii companiei și cei doi investitori, care ar putea prelua controlul.

Potrivit acestuia, cei doi investitori nu sunt din România, din Europa sau din Asia și, dacă vor decide să investească, vor prelua controlul total al companiei Blue Air:

„Discuții se poartă în permanență. Sunt entități de altă personalitate juridică, nu din România, și nu din Europa. Discuțiile s-au purtat și în cursul nopții trecute.

Pentru că avem această solicitare, de a veni cu un răspuns cât mai rapid, la rândul nostru am precizat acest lucru celor doi investitori, avem nevoie de un răspuns rapid cu privire la decizia lor de a intra în acționariatul companiei și de a veni cu soluțiile financiare necesare redresării acesteia.

Niciunul dintre cei doi investitori nu este din Europa. Nu sunt din Asia”, a precizat avocatul companiei.

Compania Blue Air are nevoie pe termen scurt de o infuzie de capital de 35 de milioane de euro:

„Există o estimare, dar ea este legată doar de operare pe termen scurt. Sumele necesare de investit în ceea ce privește reluarea activității Blue Air și de a se ajunge la nivelul de activitate din 2019 sunt undeva la 200 de milioane de euro.

Pe termen scurt este nevoie de un necesar de 35 de milioane de euro. Fiecare zi de operare a Blue Air costă aproximativ 1 milion de euro pe zi.

Cel mai important lucru care constituie pierdere pentru companie este pierderea încrederii. Industria aeronautică se bazează pe încredere, pe capacitatea companiei de a-i transporta. Noi sperăm și de aceea rugăm acei investitori să ia o decizie cât mai rapidă”.

Avocatul companiei a mai precizat, conform B1.ro, că nu există un plan B dacă cei doi investitori decid să nu intre în acționariatul companiei:

‘Din păcate la acest moment nu avem un plan b. La acest moment, acționarii societății încă dețin elementele necesare ca să arate că există investitori dispuși să investească în această companie.

Absolut toate fondurile disponibile au fost deja investite de către acționarii existenți, nu mai există niciun fel de fonduri disponibile. Toate activele, bunurile, imobilele controlate de acționarul majoritar au fost puse garanție.

Investitorii dacă vor veni vor prelua controlul absolut. Acționarii deja au acceptat această idee în speranța salvării companiei că va fi preluată în totalitate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri