Caută
Close this search box.

Extinderea cooperării dintre România şi Arabia Saudită în sectorul energetic este de importanţă fundamentală

Extinderea cooperării dintre România şi Arabia Saudită în sectorul energetic este de importanţă fundamentală, a declarat vineri consilierul de stat Iulian Chifu.

Acesta a ţinut un discurs la recepţia care a celebrat, la Bucureşti, Ziua Naţională a Regatului Arabiei Saudite, ţară pe care a numit-o „unul dintre cei mai solizi parteneri ai României din regiunea extinsă a Orientului Mijlociu”.

„Nu este un secret că, în contextul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor internaţionale care au limitat capacitatea Rusiei, extinderea cooperării noastre în sectorul energetic este de importanţă fundamentală”, a punctat Iulian Chifu, citat de Agerpres.

În acest context, Chifu a vorbit despre aprofundarea dialogului dintre cele două ţări.

„România va continua să susţină toate măsurile luate pentru a contracara efectele negative asupra securităţii alimentare rezultate din recentele evoluţii.

Reafirm angajamentul Guvernului nostru de lua toate măsurile necesare pentru a evita consecinţele negative asupra ţărilor terţe care importă cereale, astfel încât Ucraina şi România vor continua să transporte cereale celor care au nevoie de acestea”, a adăugat oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri