Caută
Close this search box.

Nord Stream: Rusia deschide o anchetă pentru „act de terorism internaţional”

peskov

Serviciile de securitate ruse (FSB) au deschis o anchetă pentru „act de terorism internaţional” după presupusa sabotare a gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică, a anunţat miercuri Parchetul general rus, relatează AFP.

„Pe baza elementelor transmise de Parchetul general rus (…) organul de anchetă al FSB a deschis un dosar penal. O anchetă preliminară a început”, a declarat Parchetul într-un comunicat postat pe contul său de Telegram.

Este „stupid şi absurd” să suspectezi că Rusia s-ar afla în spatele scurgerilor masive detectate după exploziile ce au avariat gazoductele Nord Stream, a declarat, de asemenea, miercuri Kremlinul, în timp ce europenii denunţă un act de „sabotaj”.

„Era destul de previzibil” că unii vor declara că Rusia se află în spatele acestor scurgeri, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Previzibil, stupid şi absurd”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Peskov, aceste scurgeri ce afectează Nord Stream 1 şi 2 sunt „problematice” pentru Moscova, „pentru că ambele conducte sunt pline cu gaz (rusesc), iar gazul rusesc costă foarte mult”. „Acum, acest gaz este pe cale să se scurgă”, şi-a exprimat el regretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri