Caută
Close this search box.

Papa Francisc denunţă monstruozităţile şi cadavrele torturate din Ucraina

papa francisc

Papa Francisc a denunţat monstruozităţile şi cadavrele torturate din Ucraina, unde se află în prezent reprezentantul său, cardinalul Konrad Krajewski, potrivit AFP.

„Aş vrea să vorbesc despre situaţia groaznică din Ucraina martirizată. Cardinalul Krajewski a mers acolo pentru a patra oară, el ajută în zona Odesa (sud) şi în împrejurimile acesteia”, a declarat Papa, la finalul audienţei generale.

„El mi-a povestit de durerea acestui popor, de sălbăticia, de monstruozităţile, de cadavrele torturate pe care le găsesc”, a precizat Suveranul Pontif.

Kievul a anunţat săptămâna trecută descoperirea a sute de morminte într-o pădure în apropiere de oraşul Izium (est), recent eliberat de forţele ucrainene de sub controlul armatei ruse, care a invadat Ucraina la 24 februarie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre „noi probe de tortură” la Izium, unde „continuă procesul de exhumare”.

Luni, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Moscova a dezminţit totuşi aceste afirmaţii, spunând că sunt „minciuni”.

Papa Francisc încearcă să menţină un echilibru delicat între condamnarea unui război „crud” şi menţinerea dialogului cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri