Caută
Close this search box.

PNL a plătit ştiri pozitive la site-ul România TV, cu 1.000 de euro bucata

românia tv

PNL ar fi plătit „peste o sută de articole publicate anul trecut, pe site-urile redacțiilor România TV și Economica, ambele deținute de trustul controlat din umbră de oligarhul fugar Sebastian Ghiță”.

Nici unul dintre aceste articole nu are vreun marcaj care să avertizeze cititorii că este vorba despre o știre plătită, explică Recorder.

Printre documentele intrate în posesia Recorder se află inclusiv un tabel de monitorizare în care au fost trecute știrile plătite conform contractului.

Au existat situații în care pe site-ul RTV s-au publicat chiar și opt știri plătite într-o singură zi.

Sunt în special articole care conțin declarații ale unor lideri PNL de la acel moment (iunie 2021): Florin Cîțu, Ludovic Orban, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Ciprian Ciucu.

Toate îi pun pe liberali într-o lumină bună, conținând promisiuni mărețe, atacuri la adresa dușmanilor politici sau afirmații despre cât de bine merg lucrurile în România guvernată de PNL.

Iată câteva dintre știrile care, conform documentelor obținute, au fost plătite:

Florin Cîţu explică de ce România a avut cea mai mare creştere economică. „Asta a fost cheia succcesului”

Ludovic Orban o învinovățește pe Clotilde Armand pentru problema gunoaielor din Sectorul 1: „S-a ajuns în această situație din cauza conflictului pe care l-a avut cu firma”

Florin Cîţu: „Vom trece Carpaţii cu autostrada Sibiu-Piteşti. În Maramureş, drumul expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, garantează că pensia şi vârsta de pensionare nu se modifică pentru militari: „Să-şi imagineze cineva un batalion de militari de 55-60 de ani”

Primarul Sectorului 6 declară război Termoenergetica. Edilul, nemulţumit de lucrările de pe una dintre principalele artere din sector: „Pe bune? Vouă nu vă este ruşine?”

Contractul prin care s-a aranjat publicarea acestor știri este încheiat între RTV Properties Management firmă din holdingul România TV, și Stalex PR, o firmă intermediar între PNL și trustul România TV.

Stalex PR este deținută de Alexandru Nanu, un apropiat al lui Sebastian Ghiță. Stalex mai deține și un procentaj semnificativ din compania de afișaj stradal Euromedia, un important beneficiar de fonduri publice în timpul campaniilor electorale, când partidele plătesc ca să își expună afișele în toată țara.

În contract apare o sumă de 120.000 de euro + TVA pe care firma din holdingul România TV urma să o primească în schimbul advertorialelor nemarcate despre liderii PNL.

De asemenea, într-o anexă a contractului se precizează că prețul achitat pentru fiecare articol este de 1.000 de euro +TVA, de unde se poate deduce că numai în baza acestui contract, PNL a plătit, prin intermediarul Stalex, 120 de știri pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri